luni, 6 decembrie 2010

Moş Nicolae

Bună la toată lumea! Aţi fost cuminţi,a venit moş Nicolae?!
La mine a venit, am fost cuminte,am muncit mult!!!
Am şi citit o mică povestioară pe care am să vi-o spun şi vouă şi am să vă arăt şi ce mi-a adus moşul...şi ce am mai făcut între timp:

Seara lui Mos Nicolae
In noaptea de 5/6 decembrie se spune ca Mos Nicolae vine la geamuri si vede copiii care dorm si sint cuminti, lasindu-le in ghete dulciuri si alte daruri, insa tot el este acela care-i pedepseste pe cei lenesi si neascultatori. In dimineata de Sf. Nicolae, copiii cuminti gasesc daruri in ghetute. E un obicei vechi, nu numai la romani, de a face cadouri in aceasta zi. Spre deosebire de Mos Craciun, Mos Nicolae nu se arata niciodata. De altfel, povestea darurilor impartite pe furis in aceasta noapte incepe din vechime.

Se spune ca insusi Sfintul Nicolae a ajutat trei sarmane fete din orasul sau, aducindu-le dar de zestre, noaptea, fara a fi vazut. Casa in care traiau cele trei surori era mai mult decit saraca. Tatal lor planuia sa-si vinda fetele, crezind ca astfel se va chivernisi. Plinsetele si rugamintile fiicelor sale nu l-au induplecat pe batrinul cu suflet negru. Sfintul Nicolae a aflat despre nenorocirea ce se petrecea nu departe de locuinta sa. Noaptea, pe furis, el a aruncat o punga plina cu galbeni in camera fetei celei mai mari. Astfel ea a reusit sa se marite curind. La fel a facut Mosul si in urmatorii doi ani, iar sora cea mijlocie si apoi cea mica au reusit sa se aseze la casele lor.

De atunci si pina in zilele noastre, in fiecare noapte a Sfintului Nicolae, cei dragi noua, si in special copiii, primesc daruri, de la Mosul care nu li se arata niciodata.

În altă ordine de idei, mi-am făcut ghetele...şi...iată ce am găsit lângă ele...


...am  deschis...
                                                     ...şi am găsit ceva frumos!
                                                             ...şi recompensă!!!
                                                        ...daca am fost cuminte!!!(?)

Voi ce aţi primit fetelor sau ce aţi făcut cadou?!

2 comentarii:

  1. Felicitari din nou pentru munca ta si pentru cadoul primit.Sa-l porti cu placere.Ai vazut deja ce am primit si daruit,bine ca lipsea sepcuta lui buni pe care am daruit-o,dar nu era ea cea importanta acum.Te pupam cu mult drag.

    RăspundețiȘtergere