joi, 28 aprilie 2011

Sapunul cu morcov si grapefruit

Dat fiind faptul ca se apropie cu pasi repezi anotimpul calduros,cand soarele arde nemilos , am conceput un nou sapun cu morcov,de data acesta imbunatatit cu grapefruit . Primul sapun cu morcov,a fost testat pe propria piele, de mine si sotul meu asta vara la mare cand ne-am ars ingrozitor,dupa prima zi de expunere la soare, fara lotiune protectoare!!!
Avand din intamplare si sapun cu morcov la noi,am putut dormi linistiti in noaptea aceea... nemai avand nevoie in zilele urmatoare de lotiune...
Asadar:
Morcovul contine: 80% apa, proteine, glucide, foarte bogati in vitamina A, vitamina B1, B2, C, sodiu, potasiu , calciu, fosfor, fier, magneziu, mangan, sulf, cupru.
 Morcovul este un excelent vitaminizant  care accelereaza cresterea la copii, mareste rezistenta organismului la infectii si pastreaza rezistenta epiteliilor.
El previne imbatranirea si aparitia ridurilor.
 Morcovul este folosit si in cosmetica pentru a da prospetime pielii si pentru combaterea  petelor - in deosebi cele care apar cu varsta. Extern, are proprietati antihemoragice, analgezice si cicatrizante.
 Se recomanda lotionari zilnice ale tenului cu suc de morcovi sau se poate face o masca din suc de morcovi si smantana - se pune eventual si putin talc - masca care regenereaza si infrumuseteaza  pielea, intarziind aparitia ridurilor.
Uleiul de morcov are in special proprietati revigorante si de revitalizare a pielii. El reda vitalitate pielii, improspateaza tenul si actioneaza ca un antirid natural. 
Pentru un bronz uniform si sanatos se poate aplica inainte de expunerea la soare pentru a feri pielea de razele ultraviolete sau dupa expunere ca o lotiune dupa soare deoarece regenereaza si reda elasticitate pielii. 
Grapefruit-ul incetineste imbatranirea celulara. contine cantitati mari de spermidina, un compus ce ajuta la dezvoltarea celulelor si la incetinirea imbatranirii lor
 Distruge radicalii liberi. Pigmentul roz din grapefruit indica prezenta licopenului, un antioxidant care combate imbatranirea celulara a corpului declansata de radicalii liberi.
Uleiul esential de grapefruit roz se obtine prin presarea la rece a coajei acestui fruct. Uleiul esential rezultat nu este numai un ulei purificator si cu proprietati de curatare, ci are totodata si capacitatea de a energiza luminos trupul si de a inalta spiritul.
Este folosit si in aromoterapie, avand un rol revitalizant, mai ales atunci cand te simti coplesit. Uleiul de grapefruit ajuta foarte mult la refacerea acelei stari de bine, recapatandu-ti astfel optimismul. Poate fi, asadar, un excelent odorizant de camera.

Sapunul cu morcov si grapefruit,este un sapun foarte fin care curata,hidrateaza si ingrijeste  pielea, fiind un excellent remediu si in arsurile provenite din expunerea prelungita la soare.
Poate fi folosit fara probleme si pentru copii,lasand pielea fina si catifelata
Ingreddiente: ulei de masline,palmier,floarea soarelui,brad,pin,suc si pulpa de morcov si grapefruit.

Gramaj 110-120g. Pret 0.1 lei/g.

5 comentarii:

  1. In general sunt tare bune sapunurile cu fructe si legume.Pupam Veronica harnicuta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte eficient sapunul si frumos prezentat, felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  3. Merci Bea!si Geta,si voi sunteti harnicute dar sunteti si tinere mamici - eu sunt in pauza...astept nepoteii!!! - Pana atunci ma indeletnicesc si eu cu diferite chestii!
    Va pup si eu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bine arata si ce bine suna la ureche ingredientele si ce bine trebuie sa miroase, yummy......
    weekend frumos

    RăspundețiȘtergere
  5. Da Alinutza, chiar este un sapun foarte finut,nu credeam nici eu,grapefruitul i-a dat o finete nemaipomenita.Iar sapunul cu morcov chiar face minuni adevarate pentru arsurile solare.
    Te pupic si eu.

    RăspundețiȘtergere