sâmbătă, 20 august 2011

Interviu GORJEANUL


As vrea sa le spun tuturor fanilor si prietenilor VIVERDA ca inca suntem la Targul mesterilor Populari care mai tine inca vreo 2 zile si am sa revin cu imagini si comentarii dupa terminarea acestuia.
Acum vreau sa multumesc redactiei ziarului GORJEANUL si in mod special d-lui Silviu Popescu pentru interviul si atentia acordata manufacturii VIVERDA si ca drept multumire, am sa-l impartasesc si prietenilor

,,O cheamă Veronica Dascălu, are 49 de ani şi este din Târgu-Jiu. Este de meserie contabil, dar a prins microbul produselor de manufactură naturale şi a gentuţelor lucrate manual. Iniţiatoare a “Manufacturii Viverda”, Veronica produce săpunuri, lumânări aromate şi diverse produse naturale din pasiune. De asemenea, lucrează cu plăcere gentuţe făcute manual. “Aş vrea să precizez că ceea ce fac eu, este în primul rând din pasiune, este relaxare, dăruire. Este din dorinţa mea de a crea ceva frumos şi, nu în ultimul rând, ceva cât mai natural şi mai sănătos."
            Cosmetica pielii se face doar cu ce se poate mânca
Aceasta este filozofia de viaţă a creatoarei. Veronica Dascălu meşter popular în cadrul Centrului de Creaţie Târgu-Jiu. Fiind o persoană modestă, Veronica vorbeşte despre mica ei afacere ca despre o mare pasiune. Dragostea şi dedicarea pentru această pasiune au dat roade în cazul Manufacturii Viverda, produsele cu acelaşi nume fiind dorite de doamne şi domnişoare din toată ţara. Pe lângă blogul ei care funcţionează şi ca site de prezentare a produselor, marca „Viverda” este prezentă la târguri de profil din ţară, unde Veronica promovează un stil de viaţă sănătos. Printre pasiunile ei se numără muzica, sportul, tricotatul, croşetatul. La început a făcut croitorie, mai ales pentru familie, prieteni şi colegi. Inspiraţia venea din ziare şi reviste de specialitate, dar nu ar fi fost posibilă fără imaginaţia şi talentul creatoarei. Lucrurile au devenit mai serioase pe măsură ce Veronica a descoperit puterea internetului. “Pe măsură ce s-a dezvoltat accesul la informaţie prin intermediul calculatorului şi a internetului, am putut să mă documentez şi să îmi dezvolt imaginaţia şi mai apoi să pot expune, tot pe internet, tot ceea ce am creat” se confesează Veronica Dascălu.
Cum a început totul?
Mulţumită unui curs de specializare de asistent farmacist, Veronica şi-a concretizat pasiunea pentru natural şi pentru ingredientele obţinute direct de la sursă, neprelucrate cu tot felul de aditivi şi substanţe dăunătoare pe termen lung. Dragostea pentru natural i-a fost insuflată de cursurile de biologie ţinute de Profesor Corcoveanu Maria. După ce şi-a însuşit noţiunile elementare ale chimiei materiilor prime, Veronica şi-a lansat cariera în 2008 cu lumânări din ceară naturală. “Am început în 2008 cu lumânările din ceară naturală şi parafină. Am fost prima şi singura persoană care a expus în cadrul “Târgului Meşterilor Populari” lumânări sculptate care au fost făcute în totalitate de mine.” Ideea pentru săpunurile naturale a venit în mod accidental. Din dorinţa de a folosi săpunuri naturale, a făcut comandă la un mare producător pentru nişte săpunuri naturale care nu mai erau pe stoc. De aici a pornit un dialog, Veronica fiind sfătuită să încerce să facă săpunuri naturale. Aşadar în 2010, la brand-ul “Viverda” s-a mai adăugat o gamă de produse, săpunurile naturale. “Acest lucru s-a şi întâmplat iar în câteva zile am făcut rost de tot ceea ce îmi trebuia şi de aproape 2 ani produc săpun natural. În tot acest timp, soţul meu, Virgil Giorgi, este alături de mine, mă ajută şi ne completăm foarte bine, formând o echipă. În timpul liber, mă ajută şi fiica mea, Manuela, şi ea, la rândul ei, asistent farmacist şi viitor farmacist. Împreună cu alţi membri ai familiei formăm Manufactura Viverda” povesteşte Veronica.
Produse naturale 100%
Săpunurile marca „Viverda” sunt testate şi notificate de Ministerul Sănătăţii. Exceptând expoziţiile din cadrul “Târgului Meşterilor Populari”, produsele se pot găsi în magazinele Plafar din Târgu-Jiu, în unele fabrici şi în magazinul de pe internet. Manufactura „Viverda” comercializează o gamă diversificată de produse: şampoane solide pentru toate tipurile de păr, balsamuri, creme cosmetice şi terapeutice, uleiuri pentru corp şi deodorante. “Îmi plac toate produsele pe care le fac, dar mai ales acelea la care adaug materii prime apicole, ca ceara, propolisul, mierea, polenul. Toate acestea sunt luate chiar din gospodăria proprie,de la stupii personali şi sunt 100% naturale”, vorbeşte Veronica despre produsele ei de suflet.
Planuri de viitor
Veronica Dascălu vrea mai mult. Visul creatoarei este să îşi deschidă o fabrică pentru produse naturale. “Pe viitor, aş dori să îmi dezvolt această pasiune şi dintr-o mică manufactură să devenim o adevărată fabrică de săpun natural şi alte produse cosmetice naturale” spune Veronica. Pe piaţa cosmeticelor se observă preferinţa consumatorului pentru produse cât mai naturale. Pe lângă beneficiile pe care aceste produse le aduc pielii, tenului şi organismului în general, aromele naturale sunt de neînlocuit. „Revenind la produsele naturiste, sunt de departe mult superioare celor care se găsesc în comerţ, în primul rând datorită compoziţiei lor care are la bază multe plante medicinale naturale, uleiuri vegetale naturale, presate la rece care îşi păstrează toate calităţile. Şi mai mult, săpunul natural nu se fierbe şi saponifică la rece. Procesul de saponificare durează chiar şi 2 luni,de aceea, săpunul natural nu se produce în cantităţi industriale”.
Ce-i place
“Pe lângă aceste pasiuni, îmi place mult să mă plimb în natură, să ascult muzică uşoară veche, să văd documentare despre paranormal şi despre Univers în general” povesteşte Veronica Dascălu. Se uită cu plăcere la filme de dragoste şi este o persoană optimistă, preferând pe cele cu final fericit. Organizarea blog-ului ocupă un loc special între pasiunile creatoarei de frumos. Filmul vieţii este pentru Veronica “Pe aripile Vântului” iar artistul preferat, Chris Norman.
Ce nu-i place
Nu îi plac oamenii răi, parşivi, profitori, lipsiţi de caracter. Preferă să îi evite. Nu îi place politica, deşi încearcă să descifreze logica lucrurilor. Este o persoană solară, nu îi place deloc frigul. “Mă dezgustă parvenitismul şi lipsa de caracter, însă cel mai tare mă dezgustă lipsa de cultură şi promovarea prostiei”, spune Veronica Dascălu. “Toate produsele VIVERDA sunt naturale, făcute să îngrijească, să întreţină şi uneori să vindece atât tenul, pielea corpului cât şi sufletul”, încheie Veronica Dascălu."
 Silviu Popescu 

 cu mult drag,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu