luni, 7 noiembrie 2011

SĂPUN-ȘAMPON CU MĂCEȘE

 Să continuăm să ne bucurăm de roadele toamnei...
Fratele meu cel mic - care este un harnic de felSă continuăm să ne bucurăm de roadele toamneiul lui - mi-a cules și în acest an, o cantitate însemnată de măceșe. O parte le-am pregătit pentru uscare - la iarnă le folosesc la ceaiul de măceșe care este extraordinar de bun,mai ales îndulcit cu puțină miere și cu câteva picături de ulei de cătină - previne răceala și contribuie la aportul de vitamina C.
Am folosit o cantitate generoasă la pregătirea săpunului cu măceșe care este este deosebit atât prin culoare - un vișiniu închis - cât și prin calitățile sale,putând fi folosit atât ca săpun cât și ca șampon.

Este un săpun multifuncțional care poate fi folosit atât pentru ten,piele ,corp cât și pentru spălarea părului. Are acțiune astringentă,cicatrizantă,hrănitoare foarte bogat în vitamina C.

Măceșul, trandafirul sănătații

Măceșul – căruia i se mai spune și trandafirul sănătații - este un adevarat panaceu. Cu greu poți găsi o afecțiune indiferentă la acțiunea nenumăratelor principii active pe care le conține aceasta.
Foarte bogat in vitamina C,este folosit atât in alimentație cât și in cosmetică. Măceșele sunt și un regenerator natural al pielii, capacitățile sale de cicatrizare și regenerare a pielii fiind apreciate in cosmetica deja de mulți ani. Conținutul ridicat de acizi grași esențiali asigură o acțiune benefică de regenerare a pielii, de încetinire a îmbatrânirii premature. S-au obținut rezultate excelente in tratarea arsurilor, in special a celor solare, si a cicatricelor, inclusiv a celor chirurgicale sau a celor lasate de acnee, pentru reducerea ridurilor si a semnelor de imbatranire prematura, reducand in acelasi timp roseata.
Uleiul de macese este recomandat in special pentru pielea uscata, dar si pentru cea normala. Se poate utiliza si pentru masaj, masti si impachetari corporale. Se remarca in primul rand uleiul organic de Rosa mosqueta obtinut din fructe prin presare la rece. Un atu important il joaca continutul ridicat de acizi grasi nesaturati si de vitamina C, cu ajutorul carora contribuie la regenerarea celulelor din epiderma si la cresterea capacitatii lor de productie de colagen si elastina, putand fi considerat a fi un ulei antirid .

 
 
Disponibil din 15 decembrie 2011.




2 comentarii:

  1. ce bine arata...cred ca si miroase super ! o sa incerc si eu un sapun pentru par , de mult doresc...sa vad cum se comporta parul !

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu mare placere! In ceea ce priveste mirosurile - se pastreaza cele naturale - eu nu folosesc parfumuri - in cel mai bun caz uleiuri esentiale parfumate.
    In ceea ce priveste parul, trebuie folosit un sapun-sampon solid,o perioada mai mare de timp pentru a se curata de chimicale,a se hrani si obisnui parul cu acesta.
    Curaj!

    RăspundețiȘtergere