marți, 23 octombrie 2012

NOUA "COLECTIE" DE SAPUNURI

Dupa ce a trecut si vara cu toate evenimentele ei - plimbari,concedii,targuri si expozitii- iata ca a venit si bogata toamna, cand trebuie sa culegem roadele si sa pregatim alte evenimente.
Manufactura VIVERDA a pregatit pentru aceasta toamna si pentru urmatorul targ - care va fi in luna decembrie - o serie de noutati dar si sapunurile specifice brandului nostru.
Noua gama de sapunuri cuprinde produse naturale ecologice - atat din gospodaria proprie cat si din natura,din locuri naturale si curate.
Dintre noutati amintim sapunul natural cu struguri, sapunul cu mere si scortisoara,sapunul-sampon solid natural cu urzica si pudra de macese si alte produse naturiste pe care le vom prezenta pe parcurs.

Pentru azi:
                          
                                 SAPUN NATURAL CU STRUGURI
                                      si ulei din samburi de struguri

Cand in jurul nostru sunt atatea bunatati, ar fi si pacat sa nu le folosim atat in stare naturala cat si  in diferite produse cosmetice - in cazul nostru.
Pentru a avea un sapun natural si plin de vitamine - noi ne-am gandit sa folosim in compozitia lui si strugurii din gradina noastra - adica naturali si ecologici.
Pe langa o baza puternica de plante medicinale care alcatuiesc de obicei sapunurile noastre -musetel,urzica,coada soricelului,coada calului,galbenele,etc - am folosit si ulei din samburi de struguri si boabe de struguri albi si negrii . 

Strugurii, considerati in antichitate fructe sacre, au devenit astazi materie prima pentru industria farmaceutica si pentru cea cosmetica.
Rolul acestora in cosmetica este deja cunoscut de toate femeile. Ca orice fruct, strugurii sunt bogati in saruri minerale (potasiu, fosfor, calciu, fier) si vitamine (A, B).
Acestia stimuleaza refacerea celulara , descongestioneaza tesuturile si au efecte remarcabile in tratarea tenurilor acneice (sucul de struguri) dar si a tenurilor imbatranite (masca), prevenind aparitia ridurilor.
Sucul proaspat de struguri poate fi folosit drept demachiant si se potriveste oricarui tip de ten.
Pentru tratarea tenului cu pori mari si dermatoze usoare se poate aplica o masca din cojile ce raman de la stoarcerea strugurilor. Acest tratament poate fi facut ocazional, dar rezultatele se vad dupa 5-7 zile.

Uleiul din sâmburi de struguri

Uleiul din sâmburi de struguri este considerat regele uleiurilor vegetale, fiind utilizat atât în cosmetică cât şi în industria alimentară. Este un puternic antioxidant, bogat în vitaminele E şi F, minerale ca zinc,cupru,seleniu, acizi graşi buni şi uleiuri esenţiale. Intern,agenţii antioxidanţi din compoziţia sa,au rolul de a neutraliza radicalii liberi,prevenind astfel îmbătrânirea şi îmbolnăvirea,măreşte imunitatea,scade colesterolul rău,are acţiune tonică asupra aparatului cardiovascular,îmbunătăţeşte performanţele intelectuale ş.a.

La nivelul pielii,are efect antioxidant,încetineşte apariţia ridurilor,păstrează un nivel optim de hidratare şi menţine tonusul pielii. Este indicat în mod deosebit persoanelor cu tendinţă de ridare şi celor cu piele sensibilă.Pentru pielea uscată, ajută la hidratare şi menţinerea elasticităţii.


 
 


...acesta este sapunelul cu struguri care se poate folosi la inceputul lui noiembrie...
 






3 comentarii:

  1. Eine schöne Seife mit interessanter Zusammensetzung.
    Viele Grüße
    Petra

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru aprecieri Petra.
    Te salut si eu cu mult drag.
    Veronica

    RăspundețiȘtergere
  3. Nada como un jabón casero, muy bonito y con muy buenas propiedades y buenos ingredientes.

    RăspundețiȘtergere