marți, 6 noiembrie 2012

SĂPUN CU MERE ȘI SCORȚIȘOARĂ

Daca tot suntem la capitolul mere,la plimbarile prin livada cu mere si alte bunatati - iata si alta surpriza aromata de sarbatori: sapunul cu mere si scortisoara.
Este un sapun foarte fin, cu o textura mai moale,mai cremoasa care cura si hraneste in acelasi timp.
Ca de obicei are in compozitie infuzii de plante si flori de tei, coada soricelului,urzica,coada calului,musetel,pulpa si suc de mere si uleiuri saponificate de masline,palmier,ricin,floarea soarelui.
Este aromat cu scortisoara,portocale si lamaie. 
          
                                MERELE

Marul este cel mai cunoscut fruct de pe glob si are un renume biblic, fiind supranumit si poama pacatului, pentru ca Adam nu a rezistat si a muscat din el, cand i-a fost oferit de Eva.
Intr-adevar, este greu sa rezisti unei tentatii cum este marul, dar nu numai pentru ca este savuros, ci si pentru ca adaposteste multe vitamine, care iti redau tonusul ori de cate ori ai nevoie.
 
DE CE E BINE SA MANCAM MERE?

In lume exista peste 7 500 de specii de mere, iar cel mai mare producator de mere din lume este China. Totusi, se spune ca marul a aparut pentru prima data in Kazahstan, unde era numit alma. Pana la urma, englezii au fost cei care i-au recunoscut oficial meritele, cu zicala un mar pe zi tine doctorul la distanta. Pentru ca acest fruct iti da doza perfecta de energie si poate inlocui gustarile periculoase pentru silueta, fara repercusiuni. Beneficiile consumului de mere sunt numeroase: cercetatorii spun ca poate reduce riscul de cancer la colon, la prostata sau la plamani. De asemenea, are merite in combaterea bolilor cardiace, in curele de slabire si in tinerea sub control a colesterolului. Un mar de aproximativ 100 de grame contine zaharuri in proportie de 10%, dar grasimea este aproape inexistenta. Merele sunt o sursa importanta de vitamina C (8%), B6, potasiu, fosfor si fibre.

SI-N BUCATARIE, SI-N COSMETICA

Si pentru ca un consum prea intens de mere poate intra in conflict cu pacea stomacala, unele sortimente sunt hiperacide, asa ca se recomanda ponderatie, poti servi merele si in prajituri. Delicioase sunt si merele coapte, gemurile si compoturile, sucul si vinul de mere. In cosmetica, merele au talentul de a curata tenul, daca le introduci ca ingredient intr-o masca cu miere si ovaz, pe care o aplici timp de 20 de minute pe fata bine curatata. Odata ce ai indepartat masca, vei avea surpriza sa observi ca ai tenul neted asemeni unei coji de mar!
Merele sunt recunoscute pentru virtutile pe care le au si care ne ajuta la digestie, in curele de slabire dar si impotriva imbatranirii..
Va veti intreba poate cum ne ajuta marul sa nu mai imbatranim Pai el contine o substanta ntioxidanta care previne procesul de imbatranire al pielii.Aceste substante se numesc polyphenoli.
O alta proprietate a merelor este de a ajuta tenul sa lupte impotriva tuturor imperfectiunilor care pot aparea de genul accneei, al porilor dilati si altele.De accea este cunoscut faptul de otetul de mere este folosit in compozitia unor cosmetice care ajuta in strangerea porilor.

sursa:http://revistaplafar.ro/Fructe--legume/82/merele-sursa-ta-de-sanatate.html

4 comentarii:

  1. Minunat sapunul tau cu mere. Cum ai pus pulpa de mere, cruda si data prin razatoare ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Da Geta,este data pe razatoare si cu suc cu tot,am dizolvat NaOH in ea.
    Multumesc pentru apreciere.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Natalia!
    L-am probat - este atat de fin si de cremos,o adevarata placere sa il folosesti.

    RăspundețiȘtergere