joi, 1 august 2013

POSETA TRADITIONALA VIVERDA

Cine nu a privit cu mare admiratie un costum popular romanesc,un stergar romanesc,o cusatura rustica traditionala?!

Sunt convinsa ca toata lumea admira aceste valori si de aceea noi manufactura Viverda, ne-am gandit sa le aducem din nou in atentia publicului, in atentia tinerilor mai ales,care trebuie sa fie mandri de  talentul si minutiozitatea de care au dat dovada inaintasii nostrii, sa promoveze la randul lor acest spirit romanesc.

Cautand prin "lada de zestre a bunicii" cum imi place mie sa spun - am primit in dar mai multe produse si elemente din portul popular romanesc - cel mai de pret fiind un costum popular cu o vechime destul de mare si care este realizat in intregime in familie.
Acest costum il port cu mare drag cand reprezint Gorjul la Targurile Mesterilor
Populari organizate atat in judet cat si in tara,fiind onorata si mandra in acelasi timp ca pot face acest lucru.

Asa cum spuneam,pornind de la acest minunat costum popular, am descoperit si alte elemente  din traditia populara romaneasca - respectiv gorjeneasca - pe care ne-am hotarat sa le punem cumva in valoare.
Astfel s-a nascut conceptul de "poseta traditionala" si din dorinta de a place publicului si mai ales tinerilor - am denumit-o "poseta traditionala moderna" Viverda.
Aceasta poseta este o combinatie intre modern si retro,avand la baza elemente din traditionalul gorjenesc,autentice cu valoare spirituala si vechime mare.
Este o poseta artizanala,fiind privita in primul rand ca si un obiect de mare valoare care poarta cu el trecutul nostru si valoarea noastra spirituala.

Poseta traditionala Viverda - este destinata ca fiind un accesoriu deosebit atat tinerelor domnisoare cat si doamnelor de toate varstele - in functie de forma,marimea si culoarea aleasa.
Aceasta se poate purta zilnic ca si un accesoriu util cat si ocazional daca contine elemente care sa o aduca in acesta zona.
Se poate asorta cu alte elemente din portul popular romanesc - de ex. cu o iie foarte frumoasa si bine realizata,cu o fusta sau o rochie care sa fie tot din aceasta zona.
Poseta traditionala Viverda  - este unica prin formele sale,prin modul de realizare,prin materialele folosite dar este unica mai ales prin faptul ca poarta cu ea spiritul romanesc!

Aceasta noua colectie am denumit-o  COLECTIA POSETA ROMANEASCA.

Pentru inceput, va prezentam prima poseta artizanala conceputa de noi:


... produsul de raft ...



Comanda se poate face aici:

http://www.breslo.ro/Product/COLECTIA-POSETA-ROMANEASCA_976835
  

Produsele noastre se pot vedea in magazinul nostru aici:

http://www.breslo.ro/Shop/veronicad

Va multumim si va invitam sa ne vizitati!


3 comentarii:

  1. Minunata poseta, felicitari Veronica pentru ideea de a face o poseta cu accent popular romanesc !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru aprecieri Geta.
    Sper ca ti-a placut sincer si sper sa placa si tinerilor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, mie imi place foarte mult,sper sa fie receptivi si tinerii nostri, sa aprecieze si sa poarte cu mindrie si accesorii asortate la imbracaminte, cu amprenta portului nostru popular !

      Ștergere