joi, 18 noiembrie 2010

Uleiul din sâmburi de struguri

Uleiul din sâmburi de struguri este considerat regele uleiurilor vegetale, fiind utilizat atât în cosmetică cât şi în industria alimentară. Este un puternic antioxidant, bogat în vitaminele E şi F, minerale ca zinc,cupru,seleniu, acizi graşi buni şi uleiuri esenţiale. Intern,agenţii antioxidanţi din compoziţia sa,au rolul de a neutraliza radicalii liberi,prevenind astfel îmbătrânirea şi îmbolnăvirea,măreşte imunitatea,scade colesterolul rău,are acţiune tonică asupra aparatului cardiovascular,îmbunătăţeşte performanţele intelectuale ş.a.


La nivelul pielii,are efect antioxidant,încetineşte apariţia ridurilor,păstrează un nivel optim de hidratare şi menţine tonusul pielii. Este indicat în mod deosebit persoanelor cu tendinţă de ridare şi celor cu piele sensibilă.Pentru pielea uscată, ajută la hidratare şi menţinerea elasticităţii.


5 comentarii:

  1. Multe uleiuri sunt sanatoase,dar ori sunt prea scumpe ori nu se gasesc.O zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da,de data asta,se gaseste,cel putin la noi in magazinele mai mari,uleiul de struguri se gaseste la diferite gramaje si la preturi acceptabile.Eu il folosesc la sapunurile mele ca ulei de ingrijire. In combinatie cu uleiul de brad,pe care il prepar singura,dau o textura deosebita sapunului si hidrateaza foarte bine.
    O zi frumoasa si tie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hopa!Ulei de brad?N-am auzit pana acum!Poate ma inveti si pe mine.M-ai facut curioasa!Ulei de struguri e si pe la noi si tot asa il folosesc si eu.Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da,uleiul din muguri de brad de fapt, care se culeg primavara prin luna mai,se pun in ulei de masline si se lasa la macerat vreo 2-3 saptamani.Se pun mugurii intr-un borcan,sticla ce ai,pina se umple fara sa-i presezi apoi torni uleiul peste ei si gata uleiul de brad. Spor la treaba!!

    RăspundețiȘtergere
  5. A, sapunelul "prajiturica" care se vede in imagine sub lebaduta, este cu mult ulei de brad din cel facut de mine. Este excelent, hidrateaza foarte bine si catifeleaza pielea...

    RăspundețiȘtergere