duminică, 18 septembrie 2011

MINUNATUL ULEI DE MĂSLINE

Penru a lămuri câteva suspiciuni şi semne de întrebare,am sa mai fac câteva precizări.
Manufactura VIVERDA,este un mic producător de săpun natural şi produse cosmetice naturale - handmade- care are un motto şi nişte principii:
-"cosmetica pielii se poate face doar cu ce se pote mânca" ...
- tot ce facem este natural,produs de către noi şi punem mult suflet în fiecare produs pe care îl facem;
- suntem patrioţi - ne iubim mult ţara şi automat locurile şi meleagurile natale;
- încercăm să punem în valoare şi să folosim tot ceea ce ne oferă natura în locurile în care trăim noi - aşa cum ne place nouă să spunem "sănătate din farmacia domnului"

-suntem conservatori  şi păstrători de tradiţii - nu ne lăsăm aşa uşor influenţaţi de noutăţile care apar - în speţă materii prime cu denumiri pompoase,foarte scumpe,care ridică costurile şi automat preţul produselor finite;
-pe lângă baza de uleiuri folosite la producerea săpunului natural vegetal , foarte importante sunt principiile active obţinute din  adaosurile făcute în această bază - infuzii,decocturi,produse apicole,uleiuri esenţiale,produse lactate -care la noi provin din gospodăria proprie,fiind proaspete,fară conservanţi şi având poate o valoare mult mai mare decât nu ştiu ce unturi şi uleiuri din nu ştiu ce ţări...

Manufactura VIVERDA lucrează după reţete bine studiate,testate şi probate atât personal cât şi de către clienţii fideli. Niciodată nu am primit reclamţii.

Este bine de ştiut:
                           * săpunul VIVERDA este testat LAREX şi notificat la Ministerul Sănătăţii.

MATERIILE PRIME - folosite de către noi,sunt cele tradiţionale, pe cât posibil indigene,cu o valoare cosmetică cât mai ridicată, fără a  creşte prea mult preţurile.
Materiile prime de bază sunt:
*  uleiul de MĂSLINE
*  uleiul de  FLOAREA SOARELUI
*  uleiul dePALMIER
Beneficiile acestor uleiuri sunt foarte importante  şi voi prezenta pe fiecare în parte .

                                                   ULEIUL DE MĂSLINE

Utilizat în alimentaţie, cosmentică şi medicină naturistă, proprietăţile uleiului de măsline au fost apreciate încă din cele vechi timpuri.

Fiind atât de bogat în fitonutrienţi, vitaminele: A, B1, B2, C, D, E, K; acizi graşi omega3 şi omega 6.

el a devenit  un prieten de nadejde al femeii, ajutand-o să-şi păstreze frumuseţea şi prospeţimea. Uleiul poate fi folosit de  noi, acasa, atât singur cât şi în combinaţie cu alte ingrediente naturale.Pe lângă cele arătate până acum,iată şi alte beneficii ale uleiului de măline,ştiute sau mai puţin ştiute de ctre noi:                                     

* pentru corp
ca sa ai un trup cu o piele catifelata si hidratanta, pune cateva linguri de ulei de masline in cada atunci cand faci baie.

 * pentru maini
seara, inainte de culcare,  maseza mainile cu ulei de masline si acopera-le cu manusi de bumbac, pe timpul noptii  


* pentru unghii
în cazul in care unghile tale sunt fragile, le poti inmuia in uleiul de măsline,   o data pe saptamna, timp de 20 de minute. Uleiul de masline poate fi folosit cu incredere si in cazul cuticulelor unghiilor. Poti aplica ulei de masline si apoi da unghiile cu oja.

* pentru tenul uscat
pentru un ten uscat, poti prepara o masca din ulei de masline, galbenus de ou si miere. Amesteca bine compozitia si apoi aplica-o pe fata. Timp de   15 minute. Apoi îndeparteaza masca . 

* pentru tenul bronzat 
dupa o zi de plaja, tenul tau va suferi diferite modificari. Foloseste o masca din ulei de măsline (o lingura) si morcov ras.

    * pentru buze
foloseste uleiul de masline pe post de balsam. Daca buzele tale sunt uscate, crapate atunci uleiul este cel mai bun hidratant. 
                                                
                                                      


 * previne sforaitul
  - o lingurita de ulei de masline inainte de culcare iti poate lubrifia gatul si preveni sforaitul, conform site-ului cu sfaturi utile AltUse. La fel poti proceda si in cazul altor persoane, care te-ar putea deranja cu sforaitul lor, atunci cand vin sa doarma la tine. Un pic de ulei in salata, la cina, iti asigura o noapte fara fond sonor.
  - se intampla, uneori, sa te "gadile" gatul sau sa-l simti uscat, ori chiar sa te usture. O lingurita de ulei de masline face minuni. Macar pana te hotarasti sa mergi la medic!
   *  vindeca durerile de urechi
bunicile noastre stiu acest secret de multa vreme, doar ca in loc de ulei de masline foloseau unul clasic, mai popular pe la noi. Insa nu toti tinerii stiu ca o bucatica de vata inmuiata in ulei de masline incazit te poate scapa de durerile de urechi si chiar de excesul de ceara.

     * bun pentru părul care şi-a pierdut sănătatea
uleiul de masline este excelent si pentru par, indiferent de starea de sanatate a acestuia. Il poti folosi in scop preventiv sau ca pe un remediu la indemana.
  - poti umezi pieptanul cu ulei de masline si te poti pieptana ulterior, pentru un look mai "docil", mai ales daca parul tau este salbatic de felul sau. 
 - un pic de ulei in zilele de iarna sau in cele umede va hidrata podoaba ta capilara.
-în cazul parului care sufera, se recomanda un tratament naturist la domiciu: timp de 30 de minute fa orice - bea o cafea, citeste, stai de vorba cu o prietena - si lasa uleiul de masline cu care ti-ai tratat parul sa actioneze asupra acestuia si a scalpului. Clateste-l apoi, ca de obicei, si vei simti schimbarea.
 - daca iti cade parul sau ai  matrata, maseza pielea capului cu uleiul de masline. Acopera parul cu o punga din plastic si lasa sa actioneze timp de 30 de minute. Apoi, spala-te cu un sapun natural din ulei de masline.

  * pentru o piele mătăsoasă
  uleiul de masline e folosit de secole pentru a reda frumusetea pielii. Este un foarte bun hidratant, mai ales datorita acidului linoleic continut, un compus care previne evaporarea apei.

Potrivit lui Leslie Baumann, autor al unei lucrari pe tema sanatatii pielii, consumul de masline si ulei de masline pastreaza o piele sanatoasa. Insa la fel de bine, uleiul de masline poate fi aplicat pe piele sau chiar in cada, atunci cand faci baie.
In afara faptului ca te ajuta sa ai o piele frumoasa, uleiul de masline contine cel putin patru antioxidanti care ajuta la neutralizarea radicalilor liberi care duc la imbatranirea pielii si la cancerul de piele. In cadrul unor experimente pe cobai, soarecii care au fost tratati cu ulei de masline nu s-au mai imbolnavit de cancer odata ce au fost expusi la ultraviolete.

Uleiul de masline este excelent si dupa ras. De fapt, o parte dintre produsele destinate barbatilor au la baza uleiul de masline.



* bun pentru pisica ta!

chiar daca e scump, poti renunta la o lingurita de ulei de masline pe zi, in favoarea pisicutei tale. Conform curbly.com, o lingurita de ulei de masline in mancarea micii tale feline previne formarea ghemurilor de par pe care ai vazut ca le elimina din vreme in vreme, facand blanita ei sa straluceasca si sa nu mai ajunga pe covor.

  * pentru fermoarele care nu vor sa se deschidă!

Putine lucruri sunt mai enervante decat un fermoar care refuza sa se deschida, mai ales in momente cruciale. Poate-ti amintesti episodul cu fermoarul lui George, din Seinfeld! Daca ar fi avut la dispozitie o picatura de ulei pe care sa o toarne peste zimti, totul ar fi fost mult mai simplu.

  * pentru a reda strălucirea mobilei şi metalului!

Argintaria, cuprul si alte suprafete metalice, toate pot fi lustruite cu ketchup si pasta de dinti. Ce nu stiai insa e ca putin ulei de masline va preveni patarea, matifierea si coroziunea lor ulterioara.

In cazul mobilei, se combina doua parti de ulei de masline si una de zeama de lamaie. Picura doar cateva picaturi din acest mix pe o carpa moale si sterge suprafetele de lemn. Vor fi inlaturate toate petele, iar mobila ta va straluci de multumire. Aceasta tehnica poate fi utilizata si in cazul obiectelor de decor din lemn.

Pana si obiectele din piele, precum mingile de baseball, pot fi reconditionate cu ulei de masline. Se lasa uleiul sa actioneze timp de 30 de minute, dupa care se sterge excesul.

* pentru usile care scârţâie!

daca o usa care scartie iti da fiori, poti rezolva problema din doua miscari, ungand balamalele cu ulei de masline. Poti folosi acest ingredient ori de cate ori ai nevoie de un lubrifiant in casa.

Daca ti se rupe inima stiind cat ai dat pe sticla de ulei de masline, consoleaza-te la gandul ca e un produs natural, prietenos cu mediul(pre deosebire de vaselina, de exemplu!)

Iată multe alte motive pentru care manufactura VIVERDA foloseşte ca bază un ulei tradiţional,cu multiple beneficii, care nu ridică cu mult preţul produselor - şi anume preţiosul ulei de măsline sau "aurul negru" cum i se mai spune.
Uleiul de masline este antioxidant, protejează împotriva acţiunii nefaste a radicalilor liberi, previne efectele îmbătrânirii, este emolient şi nutritiv, hrăneşte pielea în profunzime şi echilibrează sistemul natural de hidratare al acesteia, este calmant, înlătură roşeaţa şi iritaţiile.



Un comentariu:

  1. Es genial el aceite de oliva aquí en casa tanto se utiliza para la cocina como para hacer jabones, me encanta.

    RăspundețiȘtergere