vineri, 13 ianuarie 2012

S.O.S. - PIRAMIDA DE LA PITESTI - S.O.S. VALORILE ROMANIEI

 Asa cum am promis tuturor prietenilor mei care apreciaza valorile si sunt pasionati si de alte lucruri mai neobisnuite sa zic, m-am tinut de cuvant si am facut primul pas - e adevarat destul de modest - si anume acela de a sustine o cauza in mod public. Primul om la care m-am gandit ca ar putea sa ma asculte, a fost d-na ministru Elena Udrea,care nu ma indoiesc ca a citit mesajul nostru - am vorbit in numele mai multor sustinatori ai cauzei - si ca drept dovada acesta a fost publicat pe blogul oficial al d-nei ministru.
Acest mesaj il puteti vedea 
aici:       
       http://www.elenaudrea.ro/guestbook                   in data de 12.01.2012
 
si pentru toata lumea care vrea sa ne sustina si sa sustina aceasta cauza, am sa il public  si aici pe blogul meu personal:

                                                              D-na Ministru Elena Udrea,

Ma numesc Veronica Dascalu si sunt din Tg-Jiu,jud. Gorj.
De profesie contabil in cadrul bazinului carbonifer Rovinari de peste 30 ani – la fel si sotul meu si multi alti colegi in numele carora va vorbesc si care spera ca vor iesi la pensie tot din acest loc de munca.
Insa ca tot romanul,ne gandim totdeauna si la alternative – una dintre ele fiind promovarea turismului atat in zona noastra cat si in tara. Gorjul este un judet frumos,bogat mai ales din punct de vedere al reliefului si implicit al posibilitatilor turistice. Cel mai atractiv punct fiind zona Ranca care a inceput sa se dezvolte ,asta si datorita sustineriidvs.Il avem de asemenea pe Brancusi – atat operele sale de arta cat si zona natala- iar in urma demersurilor facute,incercam sa il aducem acasa la noi pe marele om de arta.
Avem un oras frumos si unul dintre cele mai frumoase centre  care este o splendoare – vara cu multa verdeata si iarna cu o mare de lumini si luminite -  un parc splendid in toate anotimpurile. Cel mai frumos si de apreciat lucru care s-a facut in ultimul timp,a fost  reconstituirea reconditionarea  gradinii de vara din parc si mai ales a scenei din aer liber unde tineau spectacole in aer liber cei mai  de seama  artisti ca Maria Tanase,Maria Lataretu, Maria Ciobanu si multi altii.Mai avem si niste oameni harnici,calzi si primitori, talentati care au multe idei si initiative, – le lipseste doar putin mai multa sustinere  si simplificare a punerii in practica a acestora  din partea celor care ii pot ajuta.
Pot spune ca oameni cu initiativa suntem si eu si sotul meu – mici mesteri populari - incercand sa  punem in practica modestul nostru talent si toate cunostintele acumulate de-a lungul timpului si din  toate locurile prin care am umblat.

Apropos de locurile vizitate  am ajuns la aceasta idée de a va scrie si a sustine o cauza care cred sincer si din tot sufletul  ca merita, din toate punctele de vedere – chiar daca este in alt judet,la sute de km – este in tara noastra!
Facand un concediu in Grecia in urma cu 2 ani, in fiecare zi aveam planuita cate o excursie, acolo totul bazandu-se numai pe asa ceva . Traseul noastru din acea zi, era  “Cazile lui Zeus” ! - Cat de rasunator si incarcat de legenda suna…Dupa mult timp si multi km parcursi am ajuns in zona  in care, de abia de aici incepea adevarata excursie ne neuitat! Urcatul pe munte si parcursul a sute si mii de scari,ca sa ajungem la vestitele “cazi” care erau de fapt niste adancituri  in stanca, intr-un munte , unde era putina apa limpede! A fost…nu a fost Zeus acolo…cine stie cu adevarat? Dar are vreo importanta? Conteaza doar ca sunt  “Cazile lui Zeus”!
 Sunt locuri frumoase si incarcate de istorie desigur - insa fiecarui  coltisor din acea tara i se da o importanta deosebita  si esti tentat sa mergi sa il vezi chiar daca este la sute de km.

Unul dintre multele locuri deosebite si cu mare incarcatura din Romania caruia nu i se mai da nici un fel de importanta, ba chiar este in paragina si degradare totala – este PIRAMIDA de la PITESTI!
Un loc deosebit pe care l-am descoperit intamplator pe internet,cautand lucruri deosebite si de valoare de la noi din tara,care m-a izbit atat prin valoarea lui de alta data cat si prin infatisarea lui de azi…
       …prin anii 1983-1985                                                                   
Piramida de la Pitesti –         Romania    ---
                                
        

Laborator de cercetare      fundamentala- imagine din filmul documentar:Energii pe verticala
- studioul Sahia- Bucuresti 

 

                                                           ...si…in anii 2011-2012…



Da d-na ministru, aici am vrut sa ajungem, aceasta este cauza si idea pe care  vrem sa o sustinem in fata dvs – aceea de a pune din nou in valoare acest loc, care a fost candva un mare centru de cercetatare iar fondatoarea si parintele acestui centru fiind d-na prof. dr. Doamna Marioara Godeanu - distins biolog, eminent cercetator si profesor, cu studii si realizari de valoare internationala, recunoscute si premiate de mari foruri stiintifice ale lumii: un dulap plin cu titluri, diplome si medalii…      

                      SA  SALVAM  PIRAMIDA de la PITESTI!
Va multumim,
Veronica Dascalu            http://veronicadascalu.blogspot.com/            



 Acesta a fost mesajul trimis d-nei ministru al turismului - d-na ELENA UDREA.

Speram din tot sufletul ca acest mesaj sa ajunga acolo unde trebuie,sa nu fie dat uitarii iar PIRAMIDA de la PITESTI sa devina macar un punct turistic,un loc de pelerinaj prin cenusa imperiului apus al stiintei si cercetarii romanesti.


                                      SA SALVAM VALORILE ROMANIEI!


Inca o data - pentru toti sustinatorii acestui mesaj - il puteti gasi 
aici:  
   http://www.elenaudrea.ro/guestbook       in data de 12.01.2012

Asteptam adeziunile dvs.

P.S.

MENTIONAM CA ACEST MESAJ NU ARE NIMIC IN COMUN CU POLITICA!!!

NOI SUNTEM DOAR NISTE MESTERI POPULARI  - IUBITORI DE TARA SI DE VALORILE EI!!!




                                           

2 comentarii:

  1. nu stiam ca exista asa ceva la noi !!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exista Coco si multe altele...
      De ex. ai fost in muntii Orastiei,la Sarmisegetuza?!
      Iti zic eu - este nemaipomenit dar tot de domeniul SF,
      din toate pct.de vedere...
      De aceea hai sa luptam pentru ele.
      Apropos - in scurt timp vom avea o alta fata a cazinoului de la voi,ca pe vremuri- nu-i minunat?!

      Ștergere